Kami:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

perjalanan ke FRASER HILL

lama sungguh tak mengupdate story kat blog nie.. sejak dua menjak nie asyik layan FB jer..tu yg sampai takde masa nak update blog... huhuhuhu... (back to the story..)
pada 19.12.2009 yg lepas², aku 1 family ke Fraser Hill... teringin sangat nak sampai fraser hill.. booking rumah perangina persekutuan Fraser Hill pun sejak bulan 4 lagi... awal sungguh kami booking..maklum la..skang nie rumah peranginan persekutuan laris macam pisang panas.. siapa cepat dia dapat la kan.. hajat nak booking 1 banglo..tapi hajat tak kesampaian.. kami cuma dapat 1 bilik besar & 2 bilik kecil..ok la dapat banyak bilik... itu pun sebab ajak imai & ipok sekali..kalau tak, mmg 1 bilik besar tu jer la yg aku boleh booking.. sebab 1 pegawai hanya boleh booking 1 banglo / bilik sahaja dlm satu² masa... mmmm..panjang lebar pulak aku citer pasal booking membooking ruamh peranginan persekutuan nie.. kami mulakan perjalanan dari kuarters KLIA lebih kurang jam 10.20pagi...

bawah: kami berhenti kattol rawang / batang berjuntai.. menunggu imai sekeluarga...

bawah: atok & bella... (bella tak naik keta ngan ibu ayah dia.. sibuk ngekor atok & nenek)

kuarters KLIA-elite-highway guthrie-rawang-batang kali-serendah-kuala kubu baru-fraser hill


mmm..jauh jugak kurasakan fraser hill nie.. ammar sampai bosan la dok dalam keta lelama.. habis kereta dikumbahnya..segala kertas yg mama simpan habis dia sepah²kan.. maklum la..waktu perjalanan adalah waktu dia bermain..

bawah: selongkar pun selongkar, ammar jumpa spek itam mama.. dan apa lagi??? tengok la gelagat ammar belajar pakai spek nie..


bawah: senget pun senget la..janji ammar dapat pakai yer?


bawah: baru ler betul.. setelah berusaha berberapa kali..


bawah: empangan... apa ntah namanya.. tak ingat..



kami sampai kat gate utk naik ke fraser hill ngam² jam 1.20petang.. sedang elok masa utk kenderaan naik... dan kami meneruskan perjalanan dgn menyusuri jalan yg sempit.. mmg patut la diaorg buat time turun & naik.. sempt sesangat jalannya...dan perjalanan dari bawah nak sampai ke fraser hill lebih kurang 20minit..

bawah: jalan yg sempit..

bawah: dah nak sampai.. kereta banyak la pulak..


bawah: pemandangan kat pintu masuk fraser hill.. (umang aiii, kabus tebal giler.. masa nie baru jam 1.45ptg... hujan renyai²)


bawah: pekan farser hill yg kecil.. ada balai polis, pejabat pos, kedai runcit..


bawah: jalan masuk ke rumah peranginan persekutuan.. atas bukit betul nie.. cantikk kabus..sejuk usah cakap la..memang sejuk..


kami sampai jam 1.50ptg.. menunggu jam 2ptg utk ambil kunci bilik.. lepas dapat kunci bilik, terus menunju ke banglo A... mmmm ??? bilik kami dalam banglo besar nie gamaknya...

bawah: ruang tamu dalam banglo yg dikongsi dengan penghuni bilik lain..


bawah: ada playground... sib baik la ujan renyai², kalau tak..pasti ammar naik g main & taak reti nak naik..


bawah: ammar melawat kawasan.. hehhehe..sejuk..sejukk..


bawah: ruang makan yg luas.. juga dikongsi dengan penghuni bilik lain.. tapi kami jer yg guna ruangan nie.. sebab kami jer yg memasak sendiri.. orang lain makan luar gaknya.. kami tak larat nak kuar..sejukk sangat!

2 ulasan:

Ietams berkata...

ape yg best kat frazer hill ni ek mila?
ade tempat jenjalan ke?
ataupun sesuai utk beristirehat je

aiDieNa berkata...

Tak paham lar.. satu pegawai cuma boleh book satu bilik atau satu banglo??