Kami:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

3M (Mencangkung, Menonggeng & Menconteng)

19.5.2009 - aktiviti malam ammar.. kalau bukan main lego dia.. ini la keje nyer.. sibuk ngan pensil warna.. papa siapkan kertas lukisan lagi tuh... supaya ammar tak conteng buku2 papa.. hehehhe.. dan aktiviti mama, tak lain tak bukan.. snap gambar ammar la.. utk upload dalam blog.. untuk kenangan ammar jugak esok.. sok dah besar, tak payah la mama nak story mory ngan ammar.. ammar bukak jer blog mama nie..tengok apa perangai yang ammar buat masa kecik2.. hehehheh..

kat bawah nie.. aktiviti Mencangkung...
cangkung kutip semua pensil warna... pilih warna apa nak guna..
dah pilih pensil warna.. aktiviti Menonggeng plak... cam mana gaya nak menulis sambil menonggeng tue ammar...
haa.. ini baru betul.. duduk dan mulakan aktiviti Menconteng...
kagum tengok ammar pandai pegang pensil.. beria-ria menconteng... (time nie, jangan la kita sibuk pegang tangan dia nak tolong ajar dia cara-cara menulis @ melukis.. mesti dia marah kita pegang tangan dia..ammar suka buat sendiri.. tengok apa kita buat, pastu dia praktik sendiri..)
tumpul plak pensil warna nie.. (cari pengasah pensil, ntah mana-mana papa simpan..puas cari satu umah tak jumpa..call papa, papa tak jawab plak..)
stop menconteng jap, sebab nengok tv.. ada lagu kegemaran ammar.. (masa nie, aku pasangkan CD Nursery Song Volume 1 untuk ammar)
alamaks... ammar marah mama la... sebab mama asyik amik gambar ammar... hehehehhe
marah, marah jugak..tapi mata tak lepas nengok tv... (ammar nak rampas kamera dari mama tapi tak dapat.. itu yg marah tuh..)
nie gaya orang yang kehendaknya tak diikuti... (protes la gamaknya nie..)
dan akhirnya.. tengah aku snap gambar, tetiba ammar bangun dan terus capai kamera..
dan kamera jadi hak ammar.. dia plak sibuk mengayakan kamera tuh.. meniru aksi mama amik gambar dia..

2 ulasan:

Ietams berkata...

pandai dia..

mila80 berkata...

skang mmg dah makin banyak akalnya..