Kami:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Conflakes Madu

dan menu ke-4 yang aku buat ialah cornflakes madu.. kali nie buat ngan opismate.. kongsi dengan dia.. letih arr nak buat sensorang.. adik aku si wani pun dah balik kolej dia..mmm.. ini pun 1 lagi resepi yang mudah nak dibuat.. beli cornflakes & madu.. campurkan madu dengan air gula... ada orang suka masak madu dengan butter dan pelbagai la.. utk menyedapkan kata diaorang.. tapi aku punya resepi ringkas jer.. masak madu ngan gula pasir.. dan yang pasti resepi aku nie, mmg banyak sikit guna madu la.. rasa pun mmg banyak rasa madu ler.. hehhe..
pastu gaul sampai la sekata..dah siap gaul, masukkan dalam paper cup.. pastu tabur ler manik2 yang warna warni ker nak kasi lebih nampak cantik.. tapi yng aku punya nie, aku tabur manik coklat..
cornflakes madu yang menunggu turn nak dibakar..
sedang membakar.. yang nie bakar kejap jer..dalam 15 minit.. suhu pun kurang sikit dari biskut..aku letak suhu 150darjah( main agak2 sendiri jer nie)
siap dibakar..elok kerasnya..idak ler lemau.. rasa pun, terasa la madunya..
ini member aku tengah masukkan cornflakes madu dalam bekas..
hasil kami..
alhamdulillah...

2 ulasan:

Ietams berkata...

meriah tul kuih raya nye mila..
puas hati kan dapat buat kuih sendiri.,
ni pakai oven ke microvawe? brand apa??

mila80 berkata...

aku pakai oven jer..
brand biasa jer.. brand pensonic..
jadi ler dari takde langsung.. banyak jasanya tuh.. nanti dah dekat2 raya nak buat kek gula hangus lak..