Kami:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Rumah Peranginan Persekutuan Port Dickson (part 5)

11.10.2009-ahad: Sarapan pagi di Apartment aku.. kak leen goreng nasi & sambal sardin.. ibu buat sandwich.. aku? goreng roti prata.. banyak pulak jadinya juadah sarapan pagi tu.. mak & abah gerak balik jam 8.15pagi.. lepas sarapan, budak2 sibuk nak mandi laut lagi... ammar pulak sibuk nak main buai.. papa masih lena lagi..malam tadi papa kuar bertiga ngan laki kak leen & abg samsul..diaorang nengok parti membuat ceramah terakhir utk pilihan raya esoknya.. rasanya dekat kul 3pagi diaorang balik.. mmmm.. lepas layan ammar main buai.. mama & ammar turun kat pantai..konon tak nak mandi..baju mandi pun tak tukar..ammar dengan baju tido..tapi bila tengok orang lain pun selamba jer mandi..kami 2 beranak pun join sama mandi laut.. tapi ammar lebih main pasir jer... bawah: ammar tinggal sensorang kat tepi..tetiba ombak besar, habis belakang ammar tertimbus ngan pasir.. menangis ammar.. mama tengah berendam..yg peliknya, tadi ramai yg kerumun ammar tapi entah bila semua org tinggalkan dia sensorang... & bila ammar nangis, kami semua berkejaran dapatkan ammar... gambar nie, papa yg snap..masa ni papa baru turun..tak sempat sampai kat ammar lagi..

rupanya ombak kuat, sebab air nak pasang..kami terus bawak ammar naik ke atas lagi..jauh sikit dari air... dan ammar pun meneruskan la aktiviti main pasir dia tuh..
dah jauh pun, air sampai gak kat 'port' ammar..

tapi itu semua bukan halangan buat ammar utk main pasir... main la ammar..mama tak marah..main puas-puas...


semua orang tengah leka mencari lala...
nana pulak, menulis nama sendiri kat pasir...
anak mama yang dah basah kuyup & kotor ngan pasir...
ayah dukung ammar bawak berendam...
mak itam dengan pasirnya... (adik ibu-penagsuh ammar)
ira tertido kepenatan... anak dara nie, baju basah pun dia boleh lena.. senang betul...
rendaman yang terakhir.... cepat anak2.. dah pukul 11 lebih.. pukul 12 dah kena check out..
yang didarat...
balik bilik, terus mandikan ammar.. tukar baju & minum susu.. masa minum susu, terus ammar terlena.. penat sangat..udah la malam tadi tak lena tidonya...sementara ammar tido, mama & papa mengemas utk check out...
sian anak mama..ngantuk...
angat bawak masuk keta pun ammar tak sedar... sambung tido dalam keta pulak..
jalan jem giler kat depan politeknik port dickson.. nak menyeberang teluk kemang bukan main sesak lagi...lastnya kami ikut pengkalan kempas-linggi-sua betong... sikit punya jauh berpusing utk mengelakkan jem.. tapi puas ati la..kalau tak, kami masih la kat teluk kemang..sebab ada member study kat politeknik PD yang masih tersekat dalam jem sedangkan kami telah selamat keluar dari Port Dickson..

3 ulasan:

eiza berkata...

salam...nak tanya camna nak mohon rumah persekutuan ni...

Siti Ayu Faridah Ramli berkata...

salam boleh tumpang tanya. boleh memask ke kat dalam apartment ni.

Siti Ayu Faridah Ramli berkata...

salam. nak tanya boleh memasak ke kat dalam rumah ni.