Kami:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tak Best + Lembab

malam tadi punya cerita...
kami 3 beranak nak g dinner..
selalu kami g area BBN (bandar baru nilai) tapi malam tadi sebab kan penat dah berjalan sari suntuk kat seremban, aku ajak hubby g makan dekat-dekat jer..
kami memang malas nak makan kat JIJAN SEAFOOD.. sebab SERVIS LEMBAB...tapi walaupun kat situ lembab, makanan dia sedap + banyak.. yang kureng cume servis yg lembab..jadi kami pilih la ADAM WESTERN kat Kampung Jijan jugak.. satu line ngan JIJAN SEFOOD..dulu..dulu-dulu..kami pernah makan kat ADAM WESTERN nie.. masa aku mengandung..so, ada la cecah setahun kami tak jejak kaki kat ADAM WESTERN nie..
jadi, malam tadi teragak plak nak makan kat ADAM WESTERN nie..
hubby order BLACK PEPPER STEAK, aku order YEE MEE HONG KONG... ammar kami orderkan KENTANG GORENG... lepas 15minit kami order, minuman pun sampai.. dan lepas 5minit pula, order hubby & ammar sampai... order aku??? isk..tak sampai-sampai.. aku toleh sana sini..tengok meja yg baru sampai pun dah dapat order & dah siap makan pun.. dah dekat 1 jam aku tunggu nih.. hubby nak g tanya orang dapur.. tapi aku kata "tak payah".. jauh agaknya diaorang nak g amik yee mee tu.. kat hong kong gak eh.. memula ati aku nie sabar gak la nak menunggu.. tapi bila tengok hubby dah siap habis makan 'steak' yang liat tu.. ati aku ni pun mula la jadi kurang penyabar... aku suh hubby bagitau org dapur yg bungkus kan ajer yee mee tuh.. aku dah takde selera nak makan kat kedai nie.. kang ada jugak pinggan aku lempar atas muka diaorang.. so, hubby yang memang dah tau aku dah hot satu badan.. terus la mengikut.. aku nengok tang jauh jer.. ingatkan bila hubby dah bayar & suh bungkus tu cepat la dapatnya.. tak jugak.. kena gak la hubby aku tercegat menunggu.. aku terus g kat hubby.."cakap kat diaorang, kalau belum siap gak lagi..tak payah buat lah..suh diaorang jer yang makan yee mee tu.." memang dah hilang sabar aku time tuh.. mau tak bengkak ati? meja yg lagi lambat sampai dari kami pun dah habis makan.. aku terus bawak ammar g kat kete.. ati dah panas.. tambah plak perut lapar.. (aku ni, kalau perut lapar memang rasa cam nak makan orang..)... balik umah, aku kuar kan yee mee dalam mangkuk.. terus la menjamu selera yang dah tumpul.. Huh!!! ingatkan sedap la sangat sampai aku kena tunggu lama yee mee hong kong nie.. tak sedap pun.. takde rasa.. penuh ngan cendawan tiram kelabu jer... Tak Best + lembab kat ADAM WESTERN nie.. soheh bertahun aku takkan jejakkan kaki kat sini..

p/s:
kepada pemilik ADAM WESTERN yang kat Kampung Jijan, Nilai, Negeri Sembilan, nie ada sikit pesanan untuk korang-korang... harap korang tingkatkan la mutu perkhidmatan korang ek.. harap lebih peka sikit ngan pelanggan mana yang sampai dulu, dulukan.. yang sampai kemudian, kemudian kan.. sebab bukan aku sorang jer yang kena.. kawan2 opis aku yang dok kat kuarters ada yang dah terkena... lokasi korang berbisnes tu dah strategik sangat dah.. korang kena perbaiki mutu makanan & servis jer lagi.. kalau sumer2 tu dah tip top..bukan takat aku anak beranak datang makan sana.. silap ari bulan Maria Tunku Sabri (JJCM) tu pun datang mencari...

** Fuh! lega selepas melepaskan geram di blog nie.. hehhehehhe


2 ulasan:

Ietams berkata...

huhuhu,
memang temper, kalo nunggu mknan lembap

mila80 berkata...

betul tu ita..