Kami:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

zoo melaka

31 mei 2009 - ammar muktafi masih lagi tido walaupun dah pukul 8.00pagi.. ngantuk sangat gamaknya.. ini semua gara-gara dia tido lambat semalam.. ye la..tido kul 2pagi..mana tak ngantuk.. tengok la nie... lena sungguh..
macam-macam pesen tido ada... (huhuuu..papa pun tido lagik..sama la bapak ngan anak..hehhe)


aktiviti kami pagi ahad nie nak g zoo melaka.. kami sampai kat zoo dalam jam 10.20pagi... dan ini adalah sebahagian gerai-gerai yang ada kat luar zoo...macam-macam ada dijual.. bolleh tahan la kesedapan makanan kat gerai-gerai nie.. rasanya macam rasa makanan kat kantin sekolah jer..hehhehe..teringat plak zaman sekolah dulu... sedapp apa...
tiket bagi orang dewasa=Rm10.00..untuk kanak-kanak, aku tak perasan plak baper henget.. sebab ayah ammar yang bayarkan tiket kami..huhuhuhu...
kami g zoo nie reramai.. semua ahli keluarga ibu ada sekali.. gambar kat bawah nie.. ammar jalan ngan ibu kat depan... mama & papa tercicir kat belakang...

singgah kat iguana... hehheheh..tengok ammar tuh..dia tak perasan yang dia duk kat sebelah iguana memulanya...bila dah perasan...
terkejut la ammar muktafi nie..(mama memang tak berani la nak dok dekat iguana tue..seramm)
pas tengok iguana, kami tengok tapir plak... hehheheh...
lepas tengok tapir..kami singgah kat kuda plak.. anak2 buah ibu & kakak abang ammar nak naik kuda..tapi ammar muktafi bukan leka tengok kuda..dia dah dapat ranting.. sibuk menconteng tanah...
dah abis conteng, ammar bangun..cari tanah lainyang belum diconteng...
berenti..conteng lagi... ammar dah tak peduli apa orang sekeliling buat..kusyuk menconteng..

bangun lagi.. nak conteng kat tempat lain plak...
kat sini pulak...
dah makin jauh ammar dari kami semua..terus aku dukung ammar... ajak dia tengok kakak tira naik kuda...
bila kuda kak tira da berenti.. kami letak ammar atas kuda.. ammar menangis.. takut agaknya..
mintak angkat dia dari kuda... huhuhuhuu...
dan kami pun meneruskan perjalanan.. ammar jalan sendiri..tak nak orang pegang tangan dia..
siap lari-lari lagi tuh!
bila dah penat jalan..ammar mintak ibu dukung plak.. gambar kat bawah nie..ayah sibuk menenyeh tangan ammar kat dagu dia..menyakat ammar..
tengok?! manja ngan ayah.. ayah selalu bagi muka..

ibu tunjuk haiwan kat ammar....
haus la pulak... minum air dulu...
sepanjang kat zoo nie..papa kena jadi cameraman & tukang bawak beg susu ammar.. berat woo beg ammar tuh siap ngan bekas air panas lagik.. tak sanggup mama nak bawak... sib baik ada papa..hehehhe..
ammar jalan ngan mama la yer... kita nak g tengok kura-kura..
ammar jalan dulu..g tengok bebudak naik replika kura-kura besar..
pastu pusing balik kat kami..
ok..dah sampai kat kura-kura... memula ammar macam excited nak tengok kura-kura..
bleh plak dia kata takde kura-kura... siap buat tangan tuh..
bila ammar dah perasan ada kura-kura..dia lari peluk kaki aku.. takut kat kura-kura..
lepas tengok kura-kura..kami g tengok burung bangau plak... tapi ammar dah jumpa ranting lagi...
dan aktiviti ammar pun bermula...

hhmmmm..penatnya jalan kat zoo melaka nie.. idak la besar mana kawasan zoo nie..tapi penat gak la... dan yang penting, zoo melaka nie kawasannya redup ngan pokok2 besar, banyak tempat duduk untuk berehat dan banyak toilet... beza sungguh ngan zoo negara kat ulu kelang nun.. cantik zoo melaka lagik.. lepas dah kepenatan berjalan..kami berhenti minum dan bebudak kecik makan ais krim,.. ammar bila tengok orang makan ais krim..dia pun nak jugak la..

lepas makan ais krim..kami terus jalan kuar dari zoo.. ammar pun dah lentok-lentok atas bahu aku..ngantuk sangat.. kami kuar dari zoo masa tu jam 12 lebih.. ada 2 jam lebih gak kami kat dalam zoo... kuar dari zoo kami terus gerak balik kuarters... kami sampai jam 2.45ptg.. sepanjang perjalanan..ammar tido lena.. tapi sesampai jer kat rumah..dia terus jaga.. main-main & round naik motor jap..pastu ammar sambung tido dari jam 5ptg sampai la jam 6.15pagi esoknya.. penat sangat agaknya.. (tak sempat nak mandi petang pun ammar nie..)

1 ulasan:

Nora berkata...

hai salam kenal..masuk blog sy utk ketahui kehebatan produk MARYKAY..sy jg adakan sesi rawatan muka percuma utk mereka yg berminat nk mencuba produk ini.just in4 kwn2 (1-6 org) n kita bole adakan skin care MARYKAY di sana..ok..klu berminat nk intai peluang perniagaan kecantikan pun,bole hubungi sy yer